Spaghetti Carbonara
TM6 TM5

Spaghetti Carbonara

3.9 (177 ocen)

Składniki

  • 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
  • 1 oz pecorino cheese (opcjonalnie)
  • 1 shallot (approx. 1 oz)
  • 5 ½ oz bacon, cut into pieces (¼ in.)
  • 50 oz water
  • ¾ tsp salt, divided
  • 16 oz spaghetti
  • 3 large eggs
  • 1 egg yolk, from large egg
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 oz extra virgin olive oil

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3330.7 kJ / 796.1 kcal
Białko
32.1 g
Węglowodany
88.7 g
Tłuszcz
33.6 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Błonnik
4.1 g
Sód
986.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy