Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

3.9 195 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 oz
  • pecorino cheese (opcjonalnie)
    1 oz
  • shallot (approx. 1 oz)
    1
  • bacon cut into pieces (¼ in.)
    5 ½ oz
  • water
    50 oz
  • salt divided
    ¾ tsp
  • spaghetti
    16 oz
  • large eggs
    3
  • egg yolk from large egg
    1
  • ground black pepper
    2 pinches
  • extra virgin olive oil
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 796.1 kcal / 3330.7 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 88.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 986.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...