![Beef and Broccoli Sauté Beef and Broccoli Sauté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F045C0BA-55C2-466A-BEFD-4B6FE514A223/Derivates/c4d212bb-9920-482b-a6db-27acc8b82dc8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
oz filet mignon, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
lub 20 oz sirloin steaks, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
Sauce
- 3 oz sherry vinegar, Xiao Xing
- 2 oz oyster sauce
- 1 oz soy sauce
- 1 oz black bean garlic sauce
- 1 tsp sugar
- 1 tsp cornstarch
Sauté
- 1 ½ oz vegetable oil, divided
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled
- 8 oz broccoli florets
- 4 oz onions, cut into pieces (1 in.)
- steamed rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 507 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Pesto Tagliatelle
1 godz. 5 min
Honey Sesame Chicken (Hestan Cue™)
1 godz.
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Orange Herb Chicken and Rice
50 min
Asian Stir Fry with Noodles
1 godz. 5 min
Korean Beef Sauté
1 godz. 25 min
Tarragon Chicken Pasta
45 min
Chicken Adobo
1 godz. 25 min
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Shrimp Scampi
40 min