Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
oz filet mignon, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
lub 20 oz sirloin steaks, trimmed, cut into pieces (¼ in.)
Sauce
- 3 oz sherry vinegar, Xiao Xing
- 2 oz oyster sauce
- 1 oz soy sauce
- 1 oz black bean garlic sauce
- 1 tsp sugar
- 1 tsp cornstarch
Sauté
- 1 ½ oz vegetable oil, divided
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled
- 8 oz broccoli florets
- 4 oz onions, cut into pieces (1 in.)
- steamed rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 507 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1h 5 min
Korean Beef Sauté
1h 25min
Sweet and Sour Pork
35min
Garlic Chicken Sauté with Bok Choy
40min
Braised Pork and Eggs with Rice
40min
Spam Croquettes with Tomato Sauce
45 min
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Mongolian Beef with Rice and Steamed Orange Cake
1 godz. 15 min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 min
Chicken Adobo
1h 25min
Asian Sloppy Joes
1h 50min