Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3895 kJ / 930 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 Std. 30 Min
Weiße Tomatensuppe
40min
Risotto
30min
Sauce Béarnaise
40min
Polenta mit Trüffel und Ei
35min
Vitello Tonnato
48h
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Blauschimmelkäse-Walnuss-Sauce
15 Min
Vier-Käse-Risotto mit karamellisierten Walnuss-Birnen
35min
Käsefondue (mediterran)
25 Min
Family-Käsefondue (alkoholfrei)
20 Min