![Käsefondue Käsefondue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDBD98FD-D555-4AD9-8BF2-421FCC660B16/Derivates/75D06C49-5509-4EA0-8B1A-E707C7D176F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3895 kJ / 930 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Quiche Lorraine
50min
Sauce Hollandaise
15 min
Sauce Béarnaise
40min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 godz. 45 min
Polenta mit Trüffel und Ei
35min
Vitello Tonnato
48 godz.
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min
Käsefondue (mediterran)
25 menit
Family-Käsefondue (alkoholfrei)
20min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1 Std. 10 Min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min