Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g olive oil, plus extra for greasing
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g shelled walnuts
- 320 g pears, peeled, cored, cut in pieces
- 300 g caster sugar
- 140 g evaporated milk
- 1 Tbsp baking powder
- 1 Tbsp ground cinnamon
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 large eggs
- 1 Tbsp icing sugar, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slices
- Kalorie
- 1789 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20min
Applesauce Cake
1h 15min
Apple cake
1 Std.
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40min
Steamed Apple and Ginger Cake
1 Std. 10 Min
Camille Carrot and Almond Cakes
1h 35 min
Blueberry and Lemon Spumble
1h 35 min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 Std. 5 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min