Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white sugar
- 150 g unsalted butter, cold and cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 30 g flaked almonds
- 1000 g water
- 1 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 354.4 kJ / 84.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 70.7 mg
Alternatywne przepisy
Beef jerky
1h 50 min
Boston Bun
2h 45min
Hot cross bun loaf
2 Std. 40 Min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30 min
Crumble muffins
35min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Ginger fluff
50 Min
Lemon curd (TM6)
15 min