Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 tiras de piel de mandarina (solo la parte naranja)
-
1
cucharadita de pimienta de Sichuán
lub 1 cucharadita de pimienta blanca en grano - 2 cucharaditas de semillas de amapola
- 4 cucharaditas de semillas de sésamo (blanco y negro)
- 4 - 8 pimientas de Cayena secas enteras (ajuste a su gusto)
- 1 lámina de alga nori (en trozos de aprox. 2 cm)
- 2 cucharaditas de jengibre molido
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 1086 kJ / 259.9 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bao buns de cerdo
2 Std.
Harinas de cereales o de legumbres
5 Min
Té al estilo indio
10 Min
Té con especias indio (Masala chai) - India
15 min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 Min
Cinco especias chinas
10 Min
Misoshiru (sopa de miso)
40 min
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 Min
Pita vegetariana israelí (sabich)
40 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15 min
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 min