Siete especias japonesas (Shichimi togarashi)

Siete especias japonesas (Shichimi togarashi)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
50 g

Składniki

  • tiras de piel de mandarina (solo la parte naranja)
    15 - 20
  • de pimienta de Sichuán
    1 cucharadita
    1 cucharadita de pimienta blanca en grano
  • de semillas de amapola
    2 cucharaditas
  • de semillas de sésamo (blanco y negro)
    4 cucharaditas
  • pimientas de Cayena secas enteras (ajuste a su gusto)
    4 - 8
  • de alga nori (en trozos de aprox. 2 cm)
    1 lámina
  • de jengibre molido
    2 cucharaditas

Wartości odżywcze na 50 g

Kalorie 259.9 kcal / 1086 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...