Steak tartare con helado de mostaza a la antigua

Steak tartare con helado de mostaza a la antigua

2.9 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

Helado de mostaza a la antigua
  • 3 hojas de gelatina
  • 250 g de leche
  • 250 g de nata (35% de grasa)
  • 80 g de mostaza a la antigua
    80 g de mostaza de grano entero
  • 50 g de brandy
  • 50 g de mostaza de Dijon
Steak tartare
  • 500 g de solomillo de ternera o buey en dados de aprox.4 cm
  • 150 g de cebolla
  • 4 ramitas de perejil fresco
  • 4 hojas de estragón fresco
  • 20 g de zumo de limón
  • 80 g de kétchup
  • 1 cucharada de salsa inglesa (salsa Worcestershire)
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 8 - 10 gotas de tabasco al gusto de picante
  • 100 g de rúcula

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 875.1 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 1526 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...