Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- ½ cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de agua
- 1 cebolla (aprox. 250 g)
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 1 - 2 limas en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 311 kJ / 74 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo garam masala con arroz basmati
40 Min
Curry madrás - Subcontinente indio
15 Min
Samosas con garbanzos
40 Min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 Min
Arroz kashmiri - India
30 Min
Garam masala - Subcontinente indio
5 Min
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5 Min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 Min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1 Std. 20 Min
Naan indio
1 Std. 40 Min