Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 berenjenas (aprox. 500 g)
- 5 hojas de menta fresca
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de zumo de limón
- 2 cucharadas de yogur natural
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharadas de tahini (ver receta básica)
- 1 diente de ajo
- 2 pellizcos de sal
- 25 - 50 g de humo líquido (opcjonalnie)
- 40 g de tomate en dados de 1 cm
- 80 g de pimiento verde en dados de 1 cm
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2575 kJ / 615 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 29.8 g
- Sód
- 370.9 mg
Alternatywne przepisy
Falafel con ensalada y salsa tahini
9 Std.
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Tahini - Oriente Próximo
20 Min
Hummus
5 Min
Pesto
10 Min
Hinojo "a la parmesana"
1 Std. 25 Min
Baba ganoush de calabaza
35 Min
Chutney de mango - India
1 Std. 10 Min
Hummus de lentejas
5 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Hummus de remolacha
10 Min