![Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5370FA79-B02F-4ED2-87A7-AEFF7D3C34B6/Derivates/bdaf8245-49d0-46e6-a6b8-6b9a56417ced.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 berenjenas (aprox. 500 g)
- 5 hojas de menta fresca
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de zumo de limón
- 2 cucharadas de yogur natural
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharadas de tahini (ver receta básica)
- 1 diente de ajo
- 2 pellizcos de sal
- 25 - 50 g de humo líquido (opcjonalnie)
- 40 g de tomate en dados de 1 cm
- 80 g de pimiento verde en dados de 1 cm
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2575 kJ / 615 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 29.8 g
- Sód
- 370.9 mg
Alternatywne przepisy
Tahini - Oriente Próximo
20 Min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1h 10min
Muhammara
1h 10min
Baba ganoush de calabaza
35 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1h 15min
Hummus de remolacha
10 min
Falafel de lentejas rojas y coliflor
2h 30 min
Baba ganoush
40 Min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Hummus
5min
Hummus de batata asada con crudités
30 Min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min