Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano

Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano

4.2 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
300 g

Składniki

  • berenjenas (aprox. 500 g)
    1 - 2
  • hojas de menta fresca
    5
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    10 g
  • de yogur natural
    2 cucharadas
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
  • de zumo de limón
    20 g
  • diente de ajo
    1
  • de sal
    2 pellizcos
  • de tomate en dados de 1 cm
    40 g
  • de pimiento verde en dados de 1 cm
    80 g
  • de tahini (ver receta básica)
    2 cucharadas
  • de humo líquido (opcjonalnie)
    25 - 50 g

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 615 kcal / 2575 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 29.8 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 370.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...