Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Hummus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Bärlauchblätter, frisch halbiert30 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft1 Dose
-
Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln20 g
-
Wasser30 g
-
¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht¼ TL
-
Zitrone unbehandelt, ¼ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst½
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Tahin20 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen2 Prisen
-
Baguette in Scheiben1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1669 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bärlauch
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kürbis-Kichererbsen-Hummus
1 godz. 15 min
Bärlauch-Scones
35 min
Bärlauch-Rub
2 godz. 10 min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 min
Bohnen-Kräuter-Aufstrich
30 min
Bärlauch-Aufstrich
15 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Bärlauchpaste
20 min
Grüner Hummus
10 min
Paprika-Hummus
10 min
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
1 godz.
Rote-Bete-Hummus
50 min