Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schalotten
- 400 g Topinambur, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 70 g Weißwein
- ¾ TL Pfeffer
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Muskat
- 200 g Sahne
- 1 Stück Schwarzer Trüffel aus dem Glas, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1168 kJ / 279 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 317 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 Min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1 Std.
Süßkartoffel-Suppe mit Quitten
50 Min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40 Min
Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1 Std.
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
35 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min