Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 15 g Olivenöl
- 130 g rote Linsen, getrocknet
- 5 g rote Currypaste
- 1 TL Curry
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 230 g Wasser
- 100 g Schmand
- Sprossen zum Garnieren
- frische Kräuter, gemischt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 115 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
1h
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Erbsen-Minz-Aufstrich
15 Min
Walnuss-Tomaten-Aufstrich
15 Min
Linsenaufstrich
30 min
Roter Ziegen-Streich
25 min
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
1h
Mediterraner Paradeiser-Linsen-Aufstrich
1 godz. 20 min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10min
Paprika-Hummus
10min
Kurkuma-Möhren-Dip
5min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min