Urządzenia i Akcesoria
Haselnuss-Parfait
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Haselnüsse80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt500 g
-
Eigelb5
-
Puderzucker60 g
-
Nuss-Nougat-Creme100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Sahne20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1726 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eissplittertorte (weihnachtlich)
8 godz. 20 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 godz. 30 min
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Schoko-Erdnuss-Parfait
9 godz.
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 godz. 15 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 godz. 10 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 godz.
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 godz.
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min