Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Haselnüsse
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 5 Eigelb
- 60 g Puderzucker
- 100 g Nuss-Nougat-Creme
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1726 kJ / 416 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5 Std.
Schoko-Erdnuss-Parfait
9 Std.
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10 godz. 50 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9h 30min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 Std.