Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 800 g Wasser, kalt
- 30 g Orangensaft
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 1 Ei (Kl. M)
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 1 TL Kakaonibs
- 300 g Erdbeeren, in Scheiben und 4 Erdbeeren zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 623 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladenmousse
3h 20min
Crème brûlée
2h 30min
Crème brûlée
6 Std.
Panna Cotta
5h
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Weiße Schokomousse
10h
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5h
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min