Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 800 g Wasser, kalt
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 30 g Orangensaft
- 600 g Sahne
- 500 g Erdbeeren, davon 300 g in Scheiben und 4 ganze Erdbeeren zum Garnieren
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 1 TL Kakaonibs
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 623 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Haselnuss-Parfait
6 Std. 30 Min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 Std. 40 Min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 Std.
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5 Std. 30 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Weiße Schokomousse
10h
Panna Cotta
5 Std.
Mousse au chocolat mit Banane
3 Std. 25 Min