Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle
- 1 TL Butter, zum Einfetten
- 40 g Haselnüsse
- 70 g Marzipanrohmasse, in Stücken
-
30
g Rum
lub 30 g Apfelsaft - 30 g Korinthen
- 6 Äpfel, klein, rot, Kerngehäuse ausgestochen
Zimtbrösel
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Semmelbrösel
- 10 g Staubzucker
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
Vanillesauce
- 250 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 30 g Zucker
- 10 g Rum (opcjonalnie)
- 15 g Speisestärke
- 3 Eidotter
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Bratapfelpunsch mit Vanille-Zimt-Sahne
40 min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5h
Stachelbeer-Crumble
1h 10min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Aprikosen-Crumble
45 min
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Weihnachts-Bratapfel
40 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50min