Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Karotten, in Stücken
-
500
g Weißkraut, in Stücken (3 cm)
lub 500 g Rotkraut, in Stücken (3 cm) - 3 ¼ TL Salz
- 3 TL Zucker und 1 Prise zum Würzen
- ½ TL rosa Pfefferbeeren
- 170 g Sauerrahm
- 40 g Schlagobers
- 25 g Zitronensaft
- 1 TL Estragonsenf
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Kümmel, gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 336 kJ / 81 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelmarmelade
40 min
Coleslaw
10min
Zwiebel-Chutney
40 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Aprikosen-Curry-Sauce
35 min
Geschmorte Kohlsprossen mit Sesam
20 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1h
Rotkohl-Slaw
50 min
Creamy Coleslaw
4h 20min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Waldviertler Knödel
1h
Erdäpfelknödel
1 godz. 10 min