![Panna Cotta al caffè Panna Cotta al caffè](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C3D3995-3062-4F0C-946D-3B3F6365064F/Derivates/921ED0A1-02C6-499D-837C-45F4D8BD3582.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 Blätter Gelatine, weiß
- 500 g Sahne
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 - 3 EL Instant-Kaffeepulver
- Schokoladen-Kaffeebohnen zum Verzieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Mocca-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Zimtmousse
5 Std. 40 Min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Panna Cotta
5 Std.
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Cappuccino-Traum
3 Std. 30 Min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Quark-Mousse
5 Std.
Eierlikörmousse
8h 30min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 Std. 10 Min