Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
ZUBEREITUNG
- ½ TL Kardamomsamen (aus 3-4 Kapseln)
- 130 g Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- ½ TL Salz
- 250 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 400 g Äpfel, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- ¾ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dänische Hefeknoten
1 Std. 30 Min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Zwetschgen-Scones
40min
Hefezopf
3 Std.
Lussekatter
1 Std. 30 Min
Dinnete
2h
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Allgäuer Seelen
1 Std. 20 Min
Zimt-Hefe-Muffins
2h
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 Std. 55 Min