Urządzenia i Akcesoria
Kanelboller
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 Stück
Składniki
ZUBEREITUNG
-
Kardamomsamen (aus 3-4 Kapseln)½ TL
-
Zucker130 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz½ TL
-
Milch250 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Äpfel geviertelt400 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zimt¾ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1198 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 godz. 20 min
Brioche
1 godz. 50 min
Hefezopf
3 godz.
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 godz.
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Lussekatter
1 godz. 30 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Dänische Hefeknoten
1 godz. 30 min
Zimt-Hefe-Muffins
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min