![Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C52BEAA8-1B52-42A9-B359-AD200763DA7F/Derivates/330A7DF0-F121-42D4-8DFE-67CB238DF6C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in sehr dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 80 g Kürbiskerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Kräuter-Tomaten-Fougasse
18 Std.
Brioche
1 godz. 50 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 Std.
Bratapfelkuchen
7 godz.
Roggenbrötchen mit Espresso
2 Std.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 godz. 45 min
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min