Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, kalt, in Stücken
- 25 g Zucker
- 50 g Wasser
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 170 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 90 g Zucker
- 80 g brauner Zucker
- 170 g Mandeln, blanchiert
- 4 Eier
- ½ Flasche Bittermandelaroma, klein (2 ml)
- 150 g Himbeerkonfitüre, ohne Kerne
- 2 EL Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1848 kJ / 442 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Mandelkuchen
1h 30min
Walnuss-Brownies
50min
Schokoladen-Tarte
1sa 15 dk
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1sa
Walnut Scones
30 dk
Lemon Curd-Tartelettes
2 Std.
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4sa
Zitronen-Baiser-Tarte
2sa 30 dk
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45 min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2sa 30 dk
Danish Dream Cake
55 dk