Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Milch, lauwarm
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe -
10
g Zucker
lub 10 g Backmalz - 200 g Wasser, lauwarm
- 600 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 gestr. EL Salz
Belag
-
200
g weiße Zwiebeln, in dünnen Ringen
lub 200 g rote Zwiebeln, in dünnen Ringen - 45 g Olivenöl
- 50 g Wasser
- 1 - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2j 10 menit
Ciabattabrötchen
1 Std. 40 Min
Focaccine
2j
Fougasse mit Käse
2h 35 min
Mehrkorn-Focaccia
2j 5 menit
Focaccia mit Salsiccia
2j
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Mini-Focaccine
3h 30min
Gnocchi di patate
1j 30 menit
Knusprige Focaccia
2j 10 menit
Focaccia mit Rosmarin
1j
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45 min