Urządzenia i Akcesoria
Körner-Bagels
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizen100 g
-
Dinkel100 g
-
Milch360 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker25 g
-
Weizenmehl Type 405400 g
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Salz2 TL
-
Wasser3000 g
-
Eiweiß zum Bestreichen1
-
gemischte Kerne (z.B. Sesam, Mohn, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne) zum Bestreuen60 - 80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1333 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Joghurtbrot
2 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Bürli mit Roggen
12 godz.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Bagels
2 godz.
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Laugenbrötchen
2 godz.
Graubrot
2 godz.