Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
- 2 cucharadas de licor de naranja (p. ej . Cointreau® o Grand Marnier®) (opcjonalnie)
Bizcocho
- 5 huevos
- 140 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de trufa
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
Decoración
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en láminas
- 1 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1362 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano
3klst
Tarta Sacher
3klst
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 Min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3klst
Tarta San Marcos
4 godz.
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Crema pastelera
10 Min
Minitartas San Marcos con trufa
3klst
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Tronco navideño de chocolate
2h 30 min
Panettone con chocolate y naranja
3 Std. 20 Min
Nata de trufa
8 godz. 15 min