Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
- 2 cucharadas de licor de naranja (p. ej . Cointreau® o Grand Marnier®) (opcjonalnie)
Bizcocho
- 5 huevos
- 140 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de trufa
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
Decoración
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en láminas
- 1 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1362 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tronco de Navidad con praliné
2u. 20min
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta San Marcos
4h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta adikosh
2h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Brazo de gitano
3 Std.