![Risotto con poro y limón Risotto con poro y limón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1204DECA-FF72-455E-9A4C-E075676C16DC/Derivates/7f58b0c1-68a5-4c50-b94d-3dee904f909b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos
- 60 g de echalote
- 100 g de poro, la parte blanca en trozos
- 55 g de mantequilla
- 15 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz para risotto, tipo Arborio o Carnarolli
- 90 g de vino blanco
- 630 g de agua
- ½ - 1 cdita de sal fina
- 1 ½ cditas ralladura de limón verde
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 9000 kJ / 2143 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 283 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de calabacita
25min
Risotto con parmesano
30 min
Salsa de 4 quesos
20 Min
Sopa italiana de papa
50 мин.
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Sopa de poro y papa
30 min
Risotto de alcachofa
25min
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25min
Ñoquis de camote (sin gluten)
1 godz. 10 min
Puré de camote
40 мин.
Crema de jitomate
30 min
Fideo seco en salsa de chiles
35 min