Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de trigo
- 120 g de mantequilla fría (en trozos pequeños) y 1 cucharadita más para untar el molde
- 1 huevo
- 1 - 2 pellizcos de sal
Relleno y horneado
- 500 g de puerro (solo la parte blanca) en trozos
- 50 g de mantequilla
- 400 - 500 g de queso gallego (tipo Arzúa-Ulloa) en trozos
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de leche
- 3 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2245 kJ / 537 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Malfatti de espinacas con setas
40min
Quiche de calabacín con jamón york
1 Std.
Quiche de puerro y tomate (sin gluten)
1 Std. 10 Min
Masa quebrada
5 Min
Quiche Lorraine
50min
Empanadillas de puerro y queso
1 Std.
Quiche de calabaza y queso feta
2 Std. 20 Min
Tarta integral de cebollas
1 Std. 10 Min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Quiche de cebolla
1 Std.