Quiche de puerro y queso gallego

Quiche de puerro y queso gallego

3.9 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 raciones

Składniki

Masa
  • de harina de trigo
    250 g
  • de mantequilla fría (en trozos pequeños) y 1 cucharadita más para untar el molde
    120 g
  • huevo
    1
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
Relleno y horneado
  • de puerro (solo la parte blanca) en trozos
    500 g
  • de mantequilla
    50 g
  • de queso gallego (tipo Arzúa-Ulloa) en trozos
    400 - 500 g
  • de nata (35% de grasa)
    150 g
  • de leche
    150 g
  • huevos
    3
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    2 - 3 pellizcos
  • de nuez moscada molida
    1 - 2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 537 kcal / 2245 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...