Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 5 pés de salsa, só as folhas
- 200 g tomate cortado em pedaços
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g beterraba cortada em pedaços (2 cm aprox.)
- 40 g óleo
- 150 g batata cortada em pedaços (2 cm aprox.)
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 200 g couve branca cortada em ripas
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de galinha
40 Min
Bolo de fígado
1 Std. 50 Min
Harira - Sopa de lentilhas com carne
2 Std.
Coronation Chicken Sandwich
45 Min
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50 Min
Sopa de beterraba
5 Min
Salada fria de favas
30 Min
Borscht
50 Min
Caldo de frango e legumes
45 Min
Menu: Creme de couve-flor, curgete e ervilhas e truta em presunto
Brak ocen
Ketchup
1 Std. 10 Min
Sopa de frango e lentilhas
40 Min