香菜椰汁蝦
TM5 TM6

香菜椰汁蝦

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 5 克 椰子油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 4 片 檸檬葉
  • 1 支 香茅 ,略拍,切段
  • 15 克 新鮮紅辣椒 ,切段(約1公分)
  • 80 克 南瓜 ,切片(約0.5公分)
  • 100 克 椰奶
  • 100 克 水
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 魚露
  • 80 克 蘆筍 ,切段(約4公分)
  • 300 克 草蝦 ,剪去鬚腳和腸泥
  • 香菜 ,少許
  • 檸檬汁 ,少許

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
507.8 kJ / 121.5 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
6.8 g
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy