Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 椰子油
- 10 克 薑 ,切片
- 4 片 檸檬葉
- 1 支 香茅 ,略拍,切段
- 15 克 新鮮紅辣椒 ,切段(約1公分)
- 80 克 南瓜 ,切片(約0.5公分)
- 100 克 椰奶
- 100 克 水
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 魚露
- 80 克 蘆筍 ,切段(約4公分)
- 300 克 草蝦 ,剪去鬚腳和腸泥
- 香菜 ,少許
- 檸檬汁 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 507.8 kJ / 121.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.2 g