Urządzenia i Akcesoria
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
Chinese vermicelli (made from mung beans or rice)200 - 250 g
-
water warm, for soaking
-
garlic cloves70 g
-
vegetable oil40 g
-
salt (opcjonalnie)½ tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
sugar35 g
-
soy sauce40 g
-
20 g white winerice wine20 g
-
water700 g
-
medium raw prawns, peeled and deveined200 - 250 g
-
flat green beans200 g
-
spring onions sliced (3 mm) or curled, to garnish50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1832 kJ /
438 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Steamed Garlic Prawns
30 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Squid with Ginger and Soy
40 Min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Prawn Chow Mein
45 Min
Prawn yakisoba (TM6 only)
35 Min
Shrimp Yakisoba
35 Min
Braised Pork and Egg with Rice
45 Min
Braised Yee Mee
30 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min