![Glace stracciatella Glace stracciatella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA5460C6-079B-471B-9F91-933A2A668195/Derivates/5F1B22B9-FA73-485F-9D7C-6FA3C780FD59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au yaourt (la veille)
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 80 g de lait en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de yaourt à la grecque
Les copeaux de chocolat (le jour même)
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 10479 kJ / 2507 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 200 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la vanille
12h
Glace au chocolat
12h
Glace à la pistache
12h
Glace 'fior di latte'
4h 15 min
Glace caramel au beurre salé
12h
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Yaourt glacé façon stracciatella
6 godz. 10 min
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace au café
12h
Glace à la menthe
3 godz. 20 min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 godz.
Glace menthe-chocolat
12h