Glace stracciatella

Glace stracciatella

4.2 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
800 g

Składniki

La glace au yaourt (la veille)
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 80 g de lait en poudre
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 200 g de yaourt à la grecque
Les copeaux de chocolat (le jour même)
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 800 g

Białko 33 g
Kalorie 10479 kJ / 2507 kcal
Tłuszcz 175 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 200 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...