Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de hojaldre
- 200 g de harina de trigo (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla (en trozos y congelada)
- 90 g de agua fría
- ½ cucharadita de sal
- harina de trigo para espolvorear
Relleno de tortilla
- 200 g de cebolla en cuartos
- 200 g de aceite
- 400 - 600 g de patatas (en rodajas finas)
- 6 huevos
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1633 kJ / 391 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pastel de pollo al estilo mediterráneo
50 мин.
Patatas y huevos con salsa de eneldo
50 мин.
Solomillo de ternera al vapor
15min
Pan de queso dorado (Golden cheese bread)
2h 45min
Pastel de tortillas
1h 15min
Crema de caramelo
2ч. 10 мин.
Arroz mediterráneo
35 min
Croque monsieur
30 min
Canelones de mozzarella y jamón de York
1ч. 20 мин.
Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)
1 godz.
Quiche 4 quesos
1h 15min
Tortilla de patata rellena de beicon y queso
50 мин.