![Manzanas al vapor Manzanas al vapor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BB09BE1-CC9B-4569-9A7A-353BE20A6E9D/Derivates/449434FC-5F6E-4FB5-95C6-CA6B4D8970F1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de nueces peladas
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 4 cucharadas de azúcar moreno
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 cucharadas de brandy
- 4 manzanas ácidas (tipo reineta) lavadas y descorazonadas sin llegar al final
- 4 clavos
- 1500 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1459 kJ / 348 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acelgas con bechamel
50 Min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 Min
Mermelada de limón, miel y jengibre
35min
Membrillo con agaragar
2 godz. 35 min
Papillote de pencas de acelga
30min
Cuajado de leche con yogur de cabra
2 Std. 5 Min
Habas tiernas rehogadas
30min
Verduras de primavera al vapor con aliño de tahini
50 Min
Calabacín confitado
40 Min
Alcachofas al limón
40 Min
Melocotones en almíbar
20 min
Manzanas en almíbar de moscatel
25min