Empanada de alcachofas

Empanada de alcachofas

4.6 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Relleno
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de beicon en lonchas cortadas en tiras
    150 g
  • de corazones de alcachofa frescos cortados por la mitad (solo el corazón más tierno)
    6 - 8
  • de vino blanco
    100 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco
Masa
  • de harina
    400 g
  • de levadura química en polvo
    1 cucharadita
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
    180 g
  • de agua
    70 g
  • huevo
    1
  • de sal
    1 cucharadita
Montaje
  • de queso emmental rallado
    150 g
  • huevos batidos
    3

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 777 kcal / 3253 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 51.7 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...