Wersje kompatybilne
Muffins aux myrtilles, framboises et crème de yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les muffins
- 280 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 150 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 2 yaourts nature à 10% m.g.
- 80 g d'huile de tournesol
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 1 trait d'extrait naturel de vanille
- 8 framboises fraîches
- 16 myrtilles
La crème de yaourt
- 1 yaourt nature à 10% m.g.
- 1 c. à café de sucre glace maison
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1363 kJ / 326 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins pomme-raisin
35 min
Muffins aux myrtilles
45 min
Muffins banane-framboise-coco
50 min
Minicakes pêche-abricot
35 min
Cupcake aux myrtilles
1sa 55 dk
Muffin framboise-pistache
55 min
Petits muffins à la carotte, glaçage au citron
1h 25min
Muffins chocolat au cœur framboise
1h 15min
Muffins à la banane et aux pépites de chocolat
30 min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 godz. 20 min
Muffins gourmands aux myrtilles
35 min
Muffins aux fruits rouges
30 min