Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Porreestangen, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 800 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- 3 Prisen weißer Pfeffer
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 400 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 250 g Sahne
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 40 g Mandeln, gehobelt
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2059 kJ / 492 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Erbsen-Cremesuppe
40min
Kartoffel-Porree-Suppe
1h
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45min
Kartoffelcremesuppe
40min
Grüne Spargelsuppe
45min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 Min
Champignon-Rahmsuppe
35 Min