Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Tellerlinsen, getrocknet
- 2500 g Wasser
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 338 kJ / 80 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Italienischer Linseneintopf
1 Std.
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1 Std.
Fleischbrühe alternativ Geflügel- und Gemüsebrühe
2 Std. 30 Min
Dinkelkörner, gekocht
8 godz. 40 min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Wolfsbarsch mit Bouillon-Gemüse
3h 30min
Veganer Bohnen-Eintopf
13 godz. 30 min
Geschälter Dinkel, gekocht
35 Min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13 godz. 30 min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14 godz.
Sauerkraut
96 Std.