Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 ½ oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 3 oz whole wheat flour
- 6 oz water
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp salt, divided
- 1 oz Parmesan cheese, cubed
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- ½ tsp whole black peppercorns
- 2 garlic cloves
- 3 green onions, white and green parts, divided
- 6 oz ricotta cheese
- 1 oz whole milk
- ¼ tsp red pepper flakes (opcjonalnie)
- 2 tbsp extra virgin olive oil, divided
- 2 oz yellow squash, thinly sliced rounds
- 2 oz zucchini, thinly sliced rounds
- 6 oz cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia with Onions
1h 30min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Baked Mushroom Empanadas
1 Std. 50 Min
Vegetarian Chili
50min
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables
30 min
Lemony Bunny Bread Rolls
2 Std. 40 Min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Thai Curry Noodles
25min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Butternut Squash Macaroni and Cheese
1 Std. 15 Min