Summer Squash Flatbread

Summer Squash Flatbread

3.6 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 pieces

Składniki

  • all-purpose flour plus extra to dust
    8 ½ oz
  • whole wheat flour
    3 oz
  • water
    6 oz
  • baking powder
    1 tsp
  • salt divided
    ½ tsp
  • Parmesan cheese cubed
    1 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • whole black peppercorns
    ½ tsp
  • garlic cloves
    2
  • green onions white and green parts, divided
    3
  • ricotta cheese
    6 oz
  • whole milk
    1 oz
  • red pepper flake (opcjonalnie)
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil divided
    2 tbsp
  • yellow squash thinly sliced rounds
    2 oz
  • zucchini thinly sliced rounds
    2 oz
  • cherry tomatoes halved
    6 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Białko 6 g
Kalorie 669 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...