
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork Chops
- 4 pork chops, bone in, thick cut (1¼-1½ in.) (approx. 2-2½ lb total)
- 1 ½ tsp salt divided
- 1 tsp dried thyme
- 6 dried figs e.g., Turkish or Calimyrna (approx. 3.5 oz)
- 4 oz red onions in pieces
- 3 oz cremini or baby portobello mushrooms quartered
- 2 oz celery in pieces
- 1 tbsp bread crumbs
- 1 garlic clove
- ½ tsp dried sage
- 4 oz Pink Lady apples diced (¼ in.)
Cider Sauce
- 10 oz apple cider
- 8 oz chicken stock
- ½ oz Dijon mustard
- 16 oz baby rainbow carrots trimmed, peeled
- 2 tbsp all-purpose flour
- 1 tbsp unsalted butter chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 546 kcal / 2284 kJ
- Białko
- 53 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Roasted Pork Loin (Betty)
1 godz. 35 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Greek Style Pork Stew
50 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Chicken Marsala
40 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1 godz. 5 min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35 min
Strawberry BBQ Meatballs
45 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 godz. 5 min