Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork Chops
- 4 pork chops, bone in, thick cut (1¼-1½ in.) (approx. 2-2½ lb total)
- 1 ½ tsp salt, divided
- 1 tsp dried thyme
- 6 dried figs, e.g., Turkish or Calimyrna (approx. 3.5 oz)
- 4 oz red onions, in pieces
- 3 oz cremini or baby portobello mushrooms, quartered
- 2 oz celery, in pieces
- 1 tbsp bread crumbs
- 1 garlic clove
- ½ tsp dried sage
- 4 oz Pink Lady apples, diced (¼ in.)
Cider Sauce
- 10 oz apple cider
- 8 oz chicken stock
- ½ oz Dijon mustard
- 16 oz baby rainbow carrots, trimmed, peeled
- 2 tbsp all-purpose flour
- 1 tbsp unsalted butter, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2284 kJ / 546 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Chicken Garam Masala
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1h 5min
Pimento Cheese Puffs
30 min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Greek Style Pork Stew
50min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35min
Chicken Marsala
40 Min