Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, in shell
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil
- 6 garlic cloves, large
- 15 g Dijon mustard
- 100 g water
- 1 Tbsp lemon juice
- 30 g white wine
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.6 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Prawn Soup
45 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 dk
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8 Std. 5 Min
Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée
10 Std. 30 Min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1h 10 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Ninguna valoración
Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels; Red Berry Sauce with Ice Cream
1h 15min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40 min.
Beef and Tomato Stew
1hod. 25min
Beef Goulash Soup
1h 15min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h