Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de azúcar
- 500 g de leche
- 50 g de mantequilla
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 4 huevos
- 2 yemas de huevo
- 70 g de ron dorado
- 100 g de harina de repostería
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 532 kJ / 127 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.5 mg
Alternatywne przepisy
Masa choux
2 godz.
Carbayones
1h 25min
Tulipas
50min
Pandoro veronés hojaldrado
12h
Foie de pato
33 Std.
Tarta de almendra con crema de vainilla
2h 15min
Mierensinas
1h 10min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Praliné de almendra
15min
Tejas de almendra
12h 50min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 Std. 10 Min
Profiteroles
2 godz.