Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 个 去壳虾米 ,大型的
- 12 个 干贝
- 料酒 ,适量浸泡用,盖过虾米干贝即可
- 300 克 猪肉肉糜
- 2 茶匙 盐
- 1760 克 水
- ½ 茶匙 糖
- 2 小撮 白胡椒粉
- 5 克 姜 ,切末
- 1 茶匙 生抽
- 3 张 千张 ,25×50厘米
- 10 克 姜 ,切片
- 200 克 粉丝 ,温水泡软沥干,泡软沥干后约重500克
- 1 支 葱 ,切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2044.8 kJ / 488.5 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.8 g