Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 京葱 ,切段
- 5 克 姜 ,切片
- 200 克 杏鲍菇 ,切4-5厘米条状
- 150 克 年糕 ,切片,再切2×2厘米块
- 15 克 葵花籽油
- 15 克 生抽 ,选薄盐生抽
- 5 克 辣豆瓣酱 ,选郫县豆瓣酱
- 200 克 鸡胸肉 ,切1.5×1.5厘米丁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1674.7 kJ / 400 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 415 mg