Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 新鲜姜
- 20 克 蒜瓣
- 15 克 食油
- 300 克 烧肉 ,切丁 (3公分)
- 5 条 辣椒干 ,去籽,浸软 (opcjonalnie)
- 350 克 海参 ,预先浸泡,切块(2-3 厘米)
- 10 克 酱青
- 10 克 黑酱油
- 1 汤匙 蚝油
- 400 克 水
- 20 克 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 704 kJ / 168 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 322 mg