Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Steinpilze, getrocknet
- 200 g Vollrahm, gekühlt
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Olivenöl
- 800 g Kalbsvoressen, z. B. Hals, Schulter
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Mehl
- 300 g Wasser
- 100 g Weisswein
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2056 kJ / 494 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Munder Safranrisotto
45min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Boeuf Bourguignon
2h
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Stroganoff
45min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Coq au vin
2h
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Züri-Gschnätzlets
50min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min