Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, avec peau
- 1 gousse d'ail
- 1 bouquet de basilic frais, les feuilles uniquement (env. 15 g)
- 1 piment frais, coupé en 2, égrainé
- 1 citron, le zeste et le jus
- 100 g de beurre, en cubes
- 200 g d'eau
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 574.2 kJ / 137.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignons sautés à feu vif aux poivrons
25min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35min
Carottes rôties au thym et à la menthe (avec le Peeler)
30min
Affogato de bananes rôties
10 godz. 55 min
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Salade asperge-pastèque
40min
Cuisson des œufs
20 Min
Risotto
30min
Mayonnaise
5 dk
Sauce béarnaise
15 Min
Sauce au poivre vert
20 Min