Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de patates douces, en morceaux (2 cm)
- 30 g de coriandre fraîche, les tiges uniquement, réserver les feuilles
- 3 oignons de printemps, en morceaux (2 cm)
- 300 g de crevettes crues, épluchées et déveinées
- 100 g de farine blanche
- 150 g d'eau
- 1 pincée de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- 1000 g d'huile végétale
- 30 g de feuilles de coriandre fraîche
- du sel, pour parsemer
- 2 citrons verts, coupés en 2
- 200 g de sauce chili, sucrée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 66.4 kJ / 15.9 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 min
Salade asperge-pastèque
40 min
Mayonnaise vegan
15min
Tortillas Tex-Mex aux porc et haricots noirs
1 Std. 20 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Sauce béarnaise
15min
Flatbread turc
2 Std. 10 Min
Paella aux haricots rouges
55min
Fingers de poisson à la sauce tomate
50min
Frappuccino moka-potiron
Brak ocen
Sablés à l’ananas
Brak ocen
Riz façon asiatique aux oeufs et aux légumes
35min