Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Topfenschmarrn
50p
Liptauer
15 Min
Gebackene Schinkenfleckerl
1h
Wurstknödel
1h 20min
Eiernockerl
30p
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Rahmsuppe mit Fisolen
35p
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Topfenpalatschinken
1h 30 min