Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Topfenschmarrn
50min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Mohnnudeln
1h 30min
Eiernockerl
30min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Scheiterhaufen
1h 30min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min