
Urządzenia i Akcesoria
Kipferlkoch mit Vanilleobers
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
-
Milch300 g
-
Schlagobers250 g
-
Eier3
-
Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken200 - 250 g
-
Äpfel geschält, entkernt (à ca. 125 g)2
-
Zucker20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker3 EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Rosinen2 EL
-
Vanillezucker1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
414 kcal /
1733 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria