Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch300 g
-
2 TL TrockenhefeHefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker20 - 60 g
-
Weizenmehl Type 550550 g
-
Salz1 TL
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
391 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bürli mit Roggen
12 godz.
Pizzateig
1 godz.
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Baguette
3 godz. 45 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Hefezopf
2 godz. 30 min
Hefezopf
3 godz.
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 godz. 40 min
Amerikaner
2 godz.
Laugenbrötchen
2 godz.
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min