Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Senfkörner, gelb
- 80 g Zucker
- 150 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 70 g Sonnenblumenöl
- 250 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Apfelessig zum Auffüllen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30min
Zwetschkenessig mit Schwips
1小时
Rote-Rüben-Relish
1小时 15 分钟
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Hollerkoch
2h 50min
Powidl
8 godz.
Liptauer
15 Min
Wurstaufstrich
10min
Letscho
40min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min