Bohnendip mit Chiliöl
TM6 TM5

Bohnendip mit Chiliöl

4.3 (36 ocen)

Składniki

Chiliöl

  • 70 g Olivenöl
  • 1 EL Chiliflocken
  • 2 Chilischoten, rot, getrocknet, klein

Bohnendip

  • 3 - 4 Knoblauchzehen, in Scheiben
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft
  • 3 Dosen Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. à 240 g), abgetropft
  • 30 g Zitronensaft
  • ½ TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • ½ TL Paprika de la Vera
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • Baguette, vegan, zum Servieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
436 kJ / 104 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy