Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chiliöl
- 70 g Olivenöl
- 1 EL Chiliflocken
- 2 Chilischoten, rot, getrocknet, klein
Bohnendip
- 3 - 4 Knoblauchzehen, in Scheiben
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 3 Dosen Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. à 240 g), abgetropft
- 30 g Zitronensaft
- ½ TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Paprika de la Vera
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Baguette, vegan, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnenauflauf mit Dukkha-Kruste und Limettenjoghurt
1 godz. 5 min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10 min
Bohnenhummus mit Kimchi
10 min
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1h 20 min
Weiße-Bohnen-Dip
20 min
Warmer Bohnenaufstrich mit gegrillten Paprikastreifen
13hod. 20min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30min
Gemüse-Hummus
10 min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45min
Kichererbsenpaste - Humus
13h