Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aardappelpuree
- 1000 g water
- 800 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken (2-3 cm)
- 75 g gezouten boter, in blokjes
Soezendeeg
- 115 g water
- 25 g gezouten boter, in blokjes
- ¼ tl zout
- 80 g bloem
- 2 eieren, medium (53-63 g)
Bakken
- 3 eierdooiers, medium
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 244.2 kJ / 58.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Driekoningentaart met frangipane
50 min
Halloween pompoentaart
4sa
Shakshuka
50 min
Zalmvlecht
Brak ocen
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30 dk
Butternut en gembersoep
35 min
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Brak ocen
Caipirinha van mango
5 dk
Honingraat
1 godz. 30 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Brak ocen
Bananensticks met chocoladecoating
Brak ocen
Chocoladetaart en gezouten karamel
3sa 15 dk