Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aardappelpuree
- 1000 g water
- 800 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken (2-3 cm)
- 75 g gezouten boter, in blokjes
Soezendeeg
- 115 g water
- 25 g gezouten boter, in blokjes
- ¼ tl zout
- 80 g bloem
- 2 eieren, medium (53-63 g)
Bakken
- 3 eierdooiers, medium
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 244.2 kJ / 58.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vers pastadeeg
1h
Vegan pudding
15min
Erwtenboter, avocado en muntpuree
Brak ocen
Tempé
48 Std.
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Brak ocen
Groen gekleurde eieren
Brak ocen
Sous-vide octopussalade
Brak ocen
Nougatine
1h 30min
Krokante olijven
1h 30min
Chai latte parfait
15h 5min
Veenbessen-chocolade cakemix
Brak ocen
Venusschelpen op zeemanswijze
30min