Urządzenia i Akcesoria
Pommes Dauphine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porties
Składniki
Aardappelpuree
-
water1000 g
-
bloemige aardappelen geschild, in stukken (2-3 cm)800 g
-
gezouten boter in blokjes75 g
Soezendeeg
-
water115 g
-
gezouten boter in blokjes25 g
-
zout¼ tl
-
bloem80 g
-
eieren, medium (53-63 g)2
Bakken
-
eierdooiers medium3
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
1.1 g
Kalorie
244.2 kJ /
58.4 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ontvangen & genieten
9 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi van Kwark en Griesmeel met saus van Vers Fruit
Brak ocen
Tarbot in champagnesaus
Brak ocen
Tzatziki
20 min
Driegangen maaltijd voor twee
1 godz. 15 min
Vleesbouillonpasta
45 min
Heksenvingerkoekjes
2 godz.
350 g sjalot kleuren
Brak ocen
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1 godz. 30 min
Eendenlever
33 godz.
Mojito
10 min
Choronsaus
20 min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 godz. 15 min